Elnöki Köszöntő

 

 

A Magyar Artroszkópos Társaság vezetése nevében szólítom meg mindazokat, akik gyakorlati alkalmazói az izületi sebészet fedett eljárásaival foglalkozó fejlődő technikának, akik a fedett izületi sebészeti műveletek előkészületeinek és optimális eredmény eléréséhez vezető utógondozásának részesei, és azokat, akik határterületi érdeklődésük miatt szívesen töltenek időt mélyebb szakmai ismeretek megszerzésével.

 

A MAT 2002 novemberében megválasztott vezetőségének munkáját 15 hónapon át korlátozta az a körülmény, mely a választáskor elkövetett formai hiba miatt keletkezett. A legitimitást dokumentáló bírósági végzés csak 2003 márciusától tette lehetővé a társaság pénzügyi hátteret is igénylő tevékenységében az érdemi munkát.

 

12 évvel ezelőtt, még az artroszkópos technikai ellátottság vonatkozásában térségünk élvonalába tartoztunk. Ma ez az előny elveszett, és az implantatum finanszírozás megoldatlansága miatt bizonyos területeken lemaradtunk: nem tudjuk a legkorszerűbb eljárásokat alkalmazni.

Ezt a lemaradást szeretnénk behozni azzal a z OEP-nek benyújtott, társassági híranyagban közölt beadvánnyal, melynek megvalósulása esetén a reálisabb finanszírozás révén az eddiginél is magabiztosabban léphetünk fel az élenjáró szakmai teljesítményre képes európai országok között.

 

A közös gondolkodásra és információ átadásra nagy szükségünk van!

Forgalmazó cégektől származó támogatás lehetőséget teremtett arra, hogy szakmai kapcsolatunk ne csak az évi egy kongresszusi eseményhez és a továbbképzési programokhoz kötődjék.

Új formai és tartalmi jegyekkel a 2004.év karácsonyától hozzáférhetővé válik a  MAT honlapja!

 

Minden MAT- tag napi érdeke, hogy bemutassa saját tevékenységét, és megismerje mások munkáját. 

Az orvos és nem orvos szakembereken kívül a honlap egy része hozzáférhető lesz más látogatók, szakmán kívüliek számára is.

 

A szakmai fejlődés egyik fontos eleme az egészséges verseny.

A betegek egy része tájékozódás után választ orvost, intézményt. Kórházi körülményeink, technikai és szakmai rendszerünk bemutatásával megkönnyíthetjük a beteg választását, erősíthetjük a segítségre szorulók bizalmát.

Magunk teremtünk verseny helyzetet, melynek haszonélvezője elsősorban a beteg, de közvetett úton a sebész és utókezelő rendszer érdekérvényesítő pozíciója is javulhat.  .

 

A csak MAT- tagok számára hozzáférhető információk a képzettség minden szintjén lévő orvos, gyógytornász számára fontosak.

A mottó legyen Karinthy után: Artroszkópos” órát adok, veszek.”

 

A honlap a fiatalok orvosi karrier és praxis építésében teljesítmény alapú lehetőséget teremt. Használjátok jól a honlapot, így a szakmában és szakmán kívül is ismertek lesztek!

 

A MAT honlapján megtalálhatjátok a módosításra megérett Alapszabályt, a MAT történetét, portrékat, a vezetőségi tagok névsorát, MAT híreket, esemény naptárt, szakmai sajtófigyelést.

Megismerhetjük egymást, partnereinket, szolgáltatóinkat.

Megjelenítünk szakmai anyagokat: protokollokat, dokumentumokat, rövidített szakirodalmi fordításokat, műtéttechnikai bemutatásokat, oktatási anyagokat, előadásokat.

Lehetőséget teremtünk a szakmai konzultációra.

MAT támogatással elérhető tanulmányok, a továbbképzések lehetőségeiről honlapunkon tájékozódhattok.

A jövőben a honlapon látható MAT tagnyilvántartás. A bejelentkezés legegyszerűbb módja a 2004-es kongresszuson történő regisztrálás. Használjátok ki a lehetőséget.

 

A MAT honlap indulásakor csak egy berendezetlen épület, mely akkor lehet hangulatos klub, ha a látogatok érkezésükkor egy-egy ajándékot – képet, szöveget, díszt, ötletet - hoznak.

Színesítsük együtt, tartsuk életben a MAT honlapját!

 

 

Mindenkinek sok sikert kívánok:

 

 

Béres György

Elnök